Kadın Hakları Merkezi'nden Online Dergi: FanJin

08.03.2021

“Yok sayılanlar, kalıtım sahnesinde görmezden gelinenler bizim için ne büyük bir umuttur! Biz kendimizden ilham alıyoruz ve soluğumuz kesilmeden zamanımız doluyor. Biz hep buradayız, her yerde!”

Helene Cixous

Biz “yok sayılmayı ve kalıtım sahnesinde görmezden gelinmeyi reddeden kadınlar” üretmeye, ortaklaşmaya ve eşit bir yaşam kavgası vermeye devam ediyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde emeklerimizi somutlaştırdık ve bu fanzinde bir araya geldik.

Kendimizden ilham aldık; yazılarımızın, şiirlerimizin, resimlerimizin her birine dokunurken…

Hissettiklerimizi, deneyimlerimizi, özlemlerimizi, sevinçlerimizi, isteklerimizi paylaşarak tarihe bir not daha düştük. Patriyarkal düzen tozlu raflarda yerini alana dek buradayız, her yerde!

Doğduğumuz / yaşadığımız evlerde, iş yerlerimizde, sokaklarda, okullarımızda, hastanelerde, meydanlarda, gecelerde, kısacası olduğumuz ve olacağımız her yerde, tüm yaşamlarımız boyunca; bazen tek başımıza, bazen kız kardeşlerimizle birlikte onlarca, yüzlerce kişi mücadele ettik ve bu mücadelemize her geçen gün çoğalarak, güçlenerek, birbirimizi besleyerek devam edeceğiz.

Biz bu eseri ortaya koyarken gücümüzü yeniden hissettik; dileriz sizler de okurken güçlenirsiniz.

Keyifli okumalar…

FanJin'e ulaşmak için tıklayınız.