Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Kadın Aktivistleri Serbest Bırakın!

22.05.2020

Bugün, güne Rosa Kadın Derneği’ne ve kadın hakları aktivisti pek çok kadının evine baskın yapıldığına ve çok sayıda kadının gözaltına alındığına dair haberlerle başladık. Rosa Kadın Derneği, Diyarbakır ilinde kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışmalar yapan en önemli kurumlardan biridir. Kurulduğu günden bu yana kadınların hak ve özgürlüklerinin yaşamsallaşması için mücadele vermektedir. Şiddete maruz kalan kadınlara ve istismar mağduru çocuklara hukuki ve psikolojik destek ile danışmanlık hizmeti vermektedir. Pandemi sürecinde tüm risklere rağmen kapılarını kapatmayan az sayıdaki kurumdan biridir. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak birleşeni olduğumuz “Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı”nın önemli öznelerinden biridir.

Kadınların hayatı ve özgürlüğü için mücadele eden aktivist kadınlara saldırı, kadın mücadelesine ve kazanımlarına saldırıdır. Kadınların hak mücadelesine yönelik saldırı niteliğinde olan bu operasyonun, çocuk istismarcılarına af yasasının tartışıldığı döneme denk gelmesi tesadüf değildir. Pandemi devam ederken ve bayramdan bir gün önce böyle bir operasyonun yapılmış olması durumun vahametini ayrıca arttırmaktadır.

Rosa Kadın Derneği ile dayanışma içinde olacağımızı, haksız bir şekilde ve hukuka aykırı olarak gözaltına alınan kadınların yalnız olmadığını ve hukuki süreçlerini takip edeceğimizi belirtiyoruz.

Gözaltına alınan tüm kadınlar biran önce serbest bırakılsın.

 

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi