Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
JİN JÎYANE

09.03.2014


JİN JÎYANE

 

Baromuzun her sene düzenlemiş olduğu “Nevzat Eren Futbol Turnuvası”nda bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Stajyer avukatlarımızın kurmuş olduğu “Gecikmiş İtiraz” takımının organizesi ve Kültür-Sanat Komisyonu’nun desteğiyle 14.00-15.00 saatleri arasında Özbek Halı Sahasında oynanılan maçı Kadın Hakem Zübeyde İÇER yönetti.


Baromuzun Stajyer Avukatlarından oluşan Gecikmiş İtiraz ve Barocelona takım oyuncuları futbol sahasına karanfillerden “jin Jîyane” yazarak bileklerine mor kurdele bağladı. Takım oyuncuları tarafından maçı izlemeye gelen kadın avukatlara karanfil dağıtıldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Baromuz Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Merkezimizin Koordinatörü Av. Keziban YILMAZ, yaptıkları sürpriz etkinlikten dolayı Gecikmiş İtiraz ile Barocelona takım oyuncularına, “Kültür Ve Sanat Komisyonu Koordinatörü Av. Ömer ŞERAN’a ve Spor Komisyonu Başkanı Av. Serdar ÖZER’e teşekkür etti. Kadının, sahada, alanlarda, meydanlarda yaşamın her alanında var olduklarını, mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini ifade etti.


TFFHGD Hakemi Zübeyde İÇER,  yaklaşık olarak bir sene hakemlik yaptığını, daha önce 3 sene de futbol oynadığını belirterek  “Bizim toplumda genelde şu önyargı vardır, ‘elinin hamuruyla erkek işine karışma’ yanılgısı güdülmektedir. Fakat ben buna kesinlikle katılmıyorum. Bana göre bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz. Tolumda biz kadınlara daha çok şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir toplum eşitlikle ve adaletle gelişir. Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutlarım” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.


Konuşmasının ardından Spor Komisyonu Başkanımız Av. Serdar Özer ile “Gecikmiş İtiraz” takımının oyuncularından Stj. Av. Mahmut Çiftçi Hakem Zübeyde İÇER’in Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak kendisine çiçek verdiler.

Baromuz Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Kezban YILMAZ’ın başlama vuruşuyla maç başladı.