Ji Çapemenî û Raya Giştî Re

20.06.2016

Roja 7’ê Hezîranê 2016 li Stenbolê di encama êrîşa bombeyî de 5 sivîl 11 kes jiyana xwe ji dest daye û 36 kes jî birîndar bûne. Di dîroka 8’ê Hezîranê 2016’an de li Mêrdîn Midyadê di teqîna ku pêk hat de jî 3 sivîl 4 hemwelatiyên me jiyana xwe ji dest dane û 30 hemwelatiyên me jî birîndar bûne. Em van êrîşên aresteyî aşîtiya civakî û pîroziya jiyanî şermezar dikinû ji miriyan re rehmet ji birîndaran re jî şîfayên bi lez dixwezin.

Îro pirsgirêkên ku di wateya siyasî û civakî de tên jiyîn sedema bingehîn a ne çareserkirina wan tundiya ku didome ye. Jiyana rojaneyî, asayiya jiyanî û heta bi tundiya ku zimanê siyasetê esîr girtiye dê tu pirsgirêk neyên çareserkirin û tundiya ku didome tenê wesfa nîşandana xurtîbûnê dihundirîne û ev pirr vekirî xuyaye.

Ji ber vê di her şertî de li hemberî tundiyê israra me ya parastina jiyan û aşîtiyê careke din ji raya giştî re bi hurmetî radigihînin. 08.06.2016

ADIYAMAN BAROSU             AĞRI BAROSU                   BATMAN BAROSU

BİNGÖL BAROSU                    BİTLİS BAROSU                 DERSİM BAROSU