Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

19.04.2015

  
 
Geleneksel IV.Genç Avukatlar Kurultayı 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Amasya'da,Amasya Barosunun ev sahipliğinde Saraydüzü Kışla Binasında yapıldı. Amasya Tamimi'nin kaleme alınarak deklere edildiği tarihi binada yapılan Kurultaya aralarında Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ'nin bulunduğu 40'ı aşkın Baro Başkanı olmak üzere toplam 63 barodan temsilcinin katılımıyla gerçekleşti.Kurultaya ayrıca; Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldılar. 
Diyarbakır Barosundan da genç avukatlar; Aydın Özdemir ve Yeşim Yıldırım'ın katıldığı Kurultaya'da toplam ( 12) çalışma masası oluşturuldu: 1-Mesleğe Yönelik Sorunlar ve Mesleğin İtibarına İlişkin Sorunlar, 2- Mesleğin Geleceği ve Mesleğin Gelişimine İlişkin Sorunlar, 3- Ekonomik ve Özlük Haklarına İlişkin Sorunlar, 4- Adliye ve Kolluktaki İşleyişe İlişkin Sorunlar, 5- İç Güvenlik Yasası, 6- CMK ve Adli Yardım Alanında Yaşanan Sorunlar, 7- Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarına Yönelik Sorunlar, 8- Arabuluculuk ve Uzlaştırma Görevlerinden Kaynaklanan Sorunlar, 9-Çevre Uygulamalarından Doğan Sorunlar, 10- Ücret Karşılığı ve Birlikte Çalışan Avukatlar Sorunu,11- Kadın Haklarında Yaşanan Sorunlar ve 12-Örgütlenme ve Temsil sorunu başlığı altında çalışmalar yürütüldü.
Kurultay'ın ikinci günüde, çalışma masalarının raporları,sonuç bildirgesi,gelecek yıl yapılacak Kurultay'ın yapılacağı yere ilişkin sunum ve oylamalar yapıldı. Batman,Çanakkale ve Kocaeli Barolarının aday olduğu V.Genç Avukatlar Kurultayı için yapılan görüşmelerde, Batman Barosunun "Hasankeyfi Görmek İçin Son Fırsat" ile Çanaakkale Barosunun "Zaferin Yüzüncü Yılı" konulu video gösteri yapılarak her iki kentin tarihi ve kültürel mirasına ilişkin görsel sunumlar ve şehrin altyapılarına dair bilgiler sunuldu. Yapılan açık oylama sonunda,2016 Genç Avukatlar Kurultay'ının Çanakkale'de yapılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 
12 Çalışma Masasının raporlarının birleştirilerek  oluşturulacak Sonuç Raporu önümüzdeki günlerde açıklanacağı beliritidi.