Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ VE HUKUKA AYKIRI ÇEKİLME KARARININ İPTALİNİ SAVUNMAK İÇİN 28 NİSAN’DA DANIŞTAYDAYIZ.

26.04.2022

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali için açmış olduğumuz davanın 28 Nisan 2022’ de Danıştay’da görülecek duruşması için kamuoyunu aydınlatmak için bugün Av.Tahir Elçi Konferans Salonu’nda basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın toplantısına Baro Başkanımız Av. Nahit Eren, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve merkez koordinatörlerimiz Av. Hatice Demir, Av. Öykü Çakmak, Av. Zuhal Işık, merkez temsilcimiz Av. Asya Cemre Işık, dosyayı takip eden merkez üyelerimiz Av. Aslı Pasinli, Av. Gazal Bayram ile merkez yürütme kurulu üyelerimiz, kurum temsilcileri ve baromuz üyesi meslektaşlarımız katılım gösterdi. 

Basın toplantısında Danıştay’da açmış olduğumuz davanın akıbetine, İstanbul Sözleşmesi’ne, davanın önemine, 28 Nisan için yapmış olduğumuz planlamalara, Danıştay duruşmasında öne süreceğimiz iddia ve taleplerimize ilişkin kamuoyu bilgilendirmesi yapılmıştır. Bununla birlikte başta kadınlar olmak üzere tüm hak savunucularına, kadın kurumlarına, barolara ve sivil toplum örgütlerine 28 Nisan’da Ankara’da görülecek duruşmamıza katılım çağrısı yapıldı. 

Bizler; açıkça Anayasa’ya aykırı, kadınların kazanılmış haklarını, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldıran bu çekilme kararının iptal edilmesi için 28 Nisan 2022 tarihinde görülecek duruşmada İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için Danıştay’da olacağız.

Basın açıklamasına ulaşmak için TIKLAYINIZ