Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar Zamanaşımına Uğramaz !

19.03.2024

Kulp İlçesi Alaca Köyünde, 1993 yılında 11 sivil insanın operasyona çıkan askeri birlik tarafından  gözaltına alındıktan sonra kaybettirilmesi davasında; Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 19.09.2018 tarihinde açık tanık beyanları ve somut delillere rağmen sanık hakkında beraat kararı vermişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 5 yılı aşan istinaf ve temyiz sürecinden sonra zamanaşımı gerekçesiyle dosya hakkında düşme kararı vermiştir. 

1990’lı yıllarda kamu görevlilerince işlenen başta yaşam hakkı olmak üzere ağır insan hakları ihlallerine konu suçlarda, yargının cezasızlık pratiği maalesef sistematik bir devlet politikasına dönüşmüştür. Benzer bir çok dava dosyası güvenlik gerekçesiyle önce ülkenin batı illerine nakledilmiş, sonrasında tek tek beraat ya da zamanaşımı gerekçesiyle cezasızlıkla sonuçlanmıştır.

Diyarbakır Barosu olarak insanlığa karşı işlenen suçlarında zamanaşımının işlemeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor, ilk günden beri takip ettigimiz “Kulp Katliamı Davasında” hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız.