Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İnsan Hakları Savunucularının Gözaltına Alınması Kabul Edilemez!

07.07.2017

İnsan Hakları Savunucularının Gözaltına Alınması Kabul Edilemez!

BASINA VE KAMUOYUNA

05.07.2017 tarihinde İstanbul Büyükada’da bir otelde İnsan Hakları Eğitim Semineri için bira araya gelen 9 insan hakları savunucusu  gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 9 aktivist hakkında 24 saat kısıtlama kararı verilerek avukatları ile görüşmeleri engellenmiştir.

Aralarında Baromuz üyesi Stj. Av. Muhammed Şeyhmus ÖZBEKLİ’nin de bulunduğu, yıllardır Türkiye ve uluslararası alanda hukuk devleti ilkeleri ve evrensel insan hakları değerlerinin korunması ve  toplumda egemen değerler haline getirilmesi için büyük katkılar sunan Yurttaşlık Derneği’nden Nalan ERKEM, Kadın Koalisyonu’ndan İlknur ÜSTÜN, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil ESER, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Veli ACI, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Günal KURŞUN, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat TAŞTAN, Yurttaşlık Derneği’nden Özlem DALKIRAN ile toplantılara moderatörlük yapan Ali GARAWİ’nin gözaltına alınması kabul edilemezdir.

İnsan Hakları savunucularına yaklaşım aynı zamanda siyasal iktidarın  İnsan hakları hukukuna yaklaşımını ortaya koymaktadır. Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından bilinen, tanınan, saygın Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve aynı zamanda insan hakları savunucularının yürüttükleri insan hakları mücadelesinden dolayı gözaltına alınıp örgüt üyeliği ile itham edilmeleri insan hakları mücadelesine karşı yapılmış bir devlet müdahalesidir. Diyarbakır Barosu olarak soruşturma süreci devam eden insan hakları savunucularına hukuki yardımda bulunduğumuzu ve bundan sonrada bulunacağımızı belirtiyor, Hukuka aykırı bu müdahalenin sonlandırılması için insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.