İnsan Hakları Haftası Programı Kapsamında Yaşam Hakkı Anıtı önünde Kayıp Yakınları Eylemi Yapıldı.

10.12.2022

İnsan Hakları Haftası Programı kapsamında kayıp yakınlarının Yaşam Hakkı Anıtı önündeki eylemine kentteki STK temsilcileri ile birlikte Baro Başkanımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve meslektaşlarımız katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan Baro Başkanımız Av. Nahit EREN; 'Ülkede hala ailelerin kaybettirilen yakınlarını arıyor olması ve adalet taleplerinin karşılanmamasının ülke için bir utanç olduğunu, başta yaşam hakkı olmak üzere kamu görevlilerinin işlediği ağır insan hakları ihlallerine ilişkin dosyalardaki cezasızlığın sistematik bir devlet politikası olduğunu, Kürtlerin mağduru olduğu dosyalarda adalet beklentisinin karşılanmadığını, zaman zaman açılan hatta davaya dönüşen dosyalar olsa da bütün dosyaların tek tek beraatle kapatıldığını, Diyarbakır Valiliğinin insan hakları haftasında yarın (11.12.2022) kentteki her türlü açıklama, eylem ve etkinliği yasaklama kararının keyfi ve hafta kapsamında yapılmak istenen etkinliğe yönelik olduğunu, bu kararın hukuki ve doğru bir karar olmadığını, kentteki hak ve meslek örgütlerinin temel amacının Devletin Anayasa ve altına imza konan uluslararası sözleşmelerdeki temek hak ve özgürlüklere yönelik yükümlülüklere uymasının çabası olduğunu,  maalesef hak savunucularının her söylem ve etkinliğinin kriminalize ve soruşturmalara konu edildiğini, bir kez daha hukuk, adalet ve özgürlük mücadelemiz ile kayıp yakınlarının adalet arayışında destek ve dayanışmaya devam edeceklerini' söyledi.