Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İNSAN HAKLARI HAFTASI BARO BAŞKANI'MIZIN KONUŞMASI

10.12.2012

 Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 64'ncu yıl dönümü olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle Diyarbakır Barosu, diğer meslek ve insan hakları örgütleriyle ( İHD, Mazlum-Der, TİHV ve Diyarbakır Tabip Odası) bir yürüyüş, bildirge dağıtımı ve basın açıklaması gerçekleştirmiştir.

 

 

 

 Yazılı basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci BİLİCİ okumuştur.

 Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ basın toplantısında, tam bir yıl önce Uludere'de 34 sivil yurtdaşın savaş uçaklarının bombalaması ile ölçüsüz şekilde öldürülmeleri ve bu katliamla ilgili soruşturmanın hızlı, etkili ve tarafsız yürütülmediğini, bir yıl boyunca soruşturmanın gizli yürütüldüğü ve kısıtlama kararı ile şikayetçi ve avukatlarının müdahalesine kapatıldığını ifade etmiştir. Elçi, Türkiye toplumunun adli ve idari makamlardan Uludere soruşturmasını açık, hızlı ve tarafsız bir şekilde sonuçlandırması ve bir an önce sorumlularının adalet önüne çıkarılmasını beklediğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baro Başkanımız Elçi açıklamasında ayrıca, son iki gündür Batman, Siirt ve Mardin illerinde  yürütülen kitlesel gözaltı ve tutuklamalardan endişe duyduklarını, kitlesel tutuklamalarla ceza soruşturmasının ilke ve kuralları yerine toplumun bir kesimini ve belli bir siyasi görüşü hedef alan genel bir gözaltı alma ve tutuklama yoluna gidildiği, toplumun bu durumdan endişe duyduğunu belirti.