Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İnsan Hakları Gününü Roboski'de karşıladık.

11.12.2013

Diyarbakır Barosu ile İHD ve Mazlum-Der Diyarbakır Şubeleri ve TİHV Diyarbakır Temsilciliği ve Bölge Baro Başkanları ve yüzlerce avukat ve insan hakları savunucusu Dünya İnsan Hakları Gününü Roboski'de,Roboskili mağdurlarla birlikte karşıladı. 
 
28 Aralık 2011 tarihinde askeri uçaklar tarafından yapılan bombalama ile yaşamını yitirenlerin mezarları başında yapılan anma ve basın açıklamasında Baro Başkanımız Tahir Elçi bir konuşma yaptı. 

 
Elçi konuşmasında; Robskili mağdurların bir kez daha acılarını paylaşmak,İnsan Hakları Gününde birlikte olmak ve adalet talebini hep birlikte haykırmak için Roboski'de olduklarını, Katliamın yaşam hakkının ağır bir ihlalini oluşturduğunu, bu ağır suçun aynı zamanda insani ve çatışma hukukunu düzenleyen Cenevre Sözleşmelerinin de ihlalini oluşturduğunu söyledi. Elçi konuşmasında devamla; Katliamın aradan geçen iki yıl içinde etkili şekilde soruşturulmadığını, adli makamların failleri tespit edip adalet önüne çıkarmaması durumunda, uluslar arası toplumun (BM) uluslar arası belgelerden kaynaklanan sorumluluklarının ortaya çıkacağını söyledi. 

 
Roboskililerin adalet mücadelesi nedeniyle onları kutladığını ve adalet gerçekleşene kadar onlarla birlikte olacaklarını sözlerine ekledi. Elçi konuşmasının sonunda,ölenlerin anısına açılan defteri duygularını yazdı.
 
Törene katılan diğer kurumların başkanları da; birer açıklama yaparak değerlendirmeler yaptı.