Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

09.06.2015

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

Basın Bildirisi

 

Bugün (09 Haziran 2015) Diyarbakır merkez Şehitlik semtinde bulunan İlim Hizmetleri Yardımlaşma ve Araştırma Deeği (İhya-Der)  Başkanı Aytaç Baran'a silahlı bir saldırı yapılmış, Baran saldırıda yaşamını yitirmiştir. Baran'a yapılan saldırıyı kınıyoruz, faillerin bir an önce bulunarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

Baran'a Allahtan rahmet, ailesi, yakınları ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.
 

Kim veya kimler tarafından yapılmışsa yapılsın, Diyarbakır Barosu bu menfur cinayetin takipçisi olacaktır.  

İhya-Der Başkanına yapılan menfur saldırıdan sonra, başka olaylar baş göstermiş, ateşli silahların kullanıldığı olaylarda birden çok kişinin hayatını kaybettiği bildirilmektedir. Henüz Aytaç Baran'a silahlı saldırıda bulunanların kimlikleri ve cinayetin kimler tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıkmadan, infialle başka kişi ve kesimlere yönelik saldırılar endişe verici ve bu durum muhtemelen İhya-Der Başkanına yapılan saldırının arkasındaki karanlık odakların amaçladıkları bir sonuçtur. 

 

Toplumun farklı kesimlerini yekdiğerine karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provokatif bir eylem olduğundan kuşku duymadığımız bu olay karşısında;  herkesi dikkatli, sağduyulu  ve şiddetten kaçınmaya davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

 

Av. Tahir ELÇİ
Diyarbakır Barosu Başkanı