Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
İçişleri Bakanı Tarafından Tehdit Edilen Diyarbakır Barosuna, Paris Barosundan Destek; Bu Taciz Derhal Sona Ermelidir!

12.09.2019

Paris Barosu Yönetim Kurulu, uluslararası tehlike altındaki avukatları izleme kurulu üyesi olan ve Türkiye’de temel hakların korunmasına cesurca ve kararlılıkla katkıda bulunan Diyarbakır Barosunu bir kez daha hedef haline getirmiş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından endişe duymaktadır. 
7 Eylül 2019 tarihinde Bakan şu ifadeler kullanmıştır;” onlar (avukatlar) seslerini bir terör örgütüne paralel olarak duyurmaktan haz almaktadırlar (..) Onları gözlemliyorum ve yakından takip ediyorum. Diyarbakır Barosu, terör örgütü kendisine konuş dediğinde konuşmaktadır”. 
Bu ifade; hukuksal bir altyapıdan yoksun, herhangi bir delile ve tanıklığa dayanmamaktadır. Ayrıca Bakanın kullandığı üslup ve hakaret içeren açıklamalar meslektaşlarımızın hayatları, avukatların özgürlüğü ve mesleğimizin özgür icrası için endişe vericidir.
 Zaten zor durumda olan avukatların durumu son zamanlarda daha da kötüleşmiştir. Paris Barosu ayrıca Kasım 2015’te taciz ve yıldırma hareketleri sonucunda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi unutmamaktadır.  
Baro Yönetim Kurulu, 24 Ocak 2019 gününü uluslararası tehlike altındaki avukatlar gününün Türkiye’de tehdit edilen avukatlara adandığını ve bu konuda seferberlik günü ilan ettiğini hatırlatmaktadır. Bu seferberlik basit günlük rutin bir seferberlik ile sınırlı kalmaksızın aslında avukatların bağımsızlığı ve görevlerini sürekli bir şekilde özgürce icra etmeleri için destek sunmayı da hedeflemektedir.
Baro Yönetim Kurulu “insan hakları konusundaki davranışlarıyla, uygulamalarıyla ve acılarıyla kendini gösteren“ ve 2018 yılında Ludovic Trarieux jürisi tarafından “Yılın Barosu” seçilen Diyarbakır Barosu ve Başkanı Cihan Aydın’a yönelik bu uygulamadan derin endişe duyduğunu, bu konuda dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir.
Bu taciz hemen sona ermelidir.