09.09.2015

Hukukçulara Cizre'ye Gidiş Çağrısı

09.09.2015

Cizre'de yedinci (7) gününe giren sokağa çıkma yasağı ve şehrin etrafındaki askeri abluka ile mahallelerde sürdürülen operasyonlar nedeniyle adeta askeri bir esir kampına dönüşen Cizre'de halk; bir haftadır başta su, elektrik, gıda, ilaç, hastaneye ulaşma vb. gibi temel yaşam gereksinimlerinden yoksun kalmıştır. Yaralı ve hastaların kan kaybından ve hastalıktan yaşamını kaybetmesi ve giderek Cizre halkının tümünün, özellikle çocuk ve yaşlıların  yaşamının tehlike altında olması nedeniyle Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu tarafından 1136 sayılı Avukatlık Yasasının 76 ve 95 maddelerinde yazılı "hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma ve geliştirme" görevi çerçevesinde ve yaşam hakkına saygı ilkesi uyarınca Cizre halkına ulaşmak amacıyla 11.09.2015 Cuma günü Türkiye'deki tüm Baro, hukuk örgütleri, avukat ve hukukçulara cübbeleriyle birlikte Cizre'ye bir gidiş/ziyaret çağrısı yapılmasına karar verilmiştir.

Diyarbakır'dan 11 Eylül 2015 günü sabah saat 08:00'da Diyarbakır Barosu önünden hukukçular ve Basın mensupları için araç hizmeti sağlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Diyarbakır Barosu YK adına