HÜDA-PAR Dicle İlçe Başkanına ilişkin açıklama..

30.05.2014

Basına ve Kamuoyuna

30/05/2014

29/05/2014 tarihinde Hür-Dava  Partisi ( HÜDA-PAR) Dicle ilçe Başkanı Ercan ALPARSLAN'ın, Dicle -Alacakaya arası Yokuşlu Köyü civarında kendi aracıyla seyir halinde iken, silahlı bir grup PKK militanı tarafından alınarak götürüldüğü şeklinde bilgiler basına ve kamuoyuna yansımıştır.

Bir siyasi partinin ilçe başkanının bu şekilde silahlı kişiler tarafından alıkonularak götürülmesini kabul edilmez  buluyoruz, bu tür eylemleri şiddetin topluma yayılmasına yol açma potansiyeli taşıması nedeniyle tehlikeli gelişmeler olarak görüyoruz. Bu tür eylemlerin  geçmişte olduğu gibi Kürt toplumunun farklı kesimleri arasında düşmanlığa ve çatışmalara yol açabileceğini tüm ilgili kesimlerin dikkatine sunuyoruz.

Biz aşağıda isimleri yer alan meslek örgütleri ve insan hakları dernekleri olarak 22 Mayıs 2014 tarihli ortak açıklamamızda ifade edildiği gibi, halen silahlı militanların elinde bulunan, Polat BAYIK ve M.İhsan ADLİ ile kısa bir süre önce Lice kırsalında yine silahlı militanlar tarafından alıkonulan uzman çavuş İlhan ÇALIŞKAN dahil olmak üzere, Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan ALPARSLAN'IN bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Kamuoyuna Saygı ile sunulur.

Tahir ELÇİ / Diyarbakır Barosu Başkanı

Ahmet SAYAR  / Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı