Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
HÜDA-PAR Dicle İlçe Başkanına ilişkin açıklama..

30.05.2014

 

Basına ve Kamuoyuna

30/05/2014

29/05/2014 tarihinde Hür-Dava  Partisi ( HÜDA-PAR) Dicle ilçe Başkanı Ercan ALPARSLAN'ın, Dicle -Alacakaya arası Yokuşlu Köyü civarında kendi aracıyla seyir halinde iken, silahlı bir grup PKK militanı tarafından alınarak götürüldüğü şeklinde bilgiler basına ve kamuoyuna yansımıştır.

Bir siyasi partinin ilçe başkanının bu şekilde silahlı kişiler tarafından alıkonularak götürülmesini kabul edilmez  buluyoruz, bu tür eylemleri şiddetin topluma yayılmasına yol açma potansiyeli taşıması nedeniyle tehlikeli gelişmeler olarak görüyoruz. Bu tür eylemlerin  geçmişte olduğu gibi Kürt toplumunun farklı kesimleri arasında düşmanlığa ve çatışmalara yol açabileceğini tüm ilgili kesimlerin dikkatine sunuyoruz.

Biz aşağıda isimleri yer alan meslek örgütleri ve insan hakları dernekleri olarak 22 Mayıs 2014 tarihli ortak açıklamamızda ifade edildiği gibi, halen silahlı militanların elinde bulunan, Polat BAYIK ve M.İhsan ADLİ ile kısa bir süre önce Lice kırsalında yine silahlı militanlar tarafından alıkonulan uzman çavuş İlhan ÇALIŞKAN dahil olmak üzere, Hüda-Par Dicle İlçe Başkanı Ercan ALPARSLAN'IN bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Kamuoyuna Saygı ile sunulur.

 

Tahir ELÇİ / Diyarbakır Barosu Başkanı

Ahmet SAYAR  / Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Başkanı

Raci BİLİCİ  / İHD Diyarbakır Şube Başkanı

Abdurrahim Ay /  MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı

Şah İsmail Bedirhanoğlu / Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Başkanı

Cengiz GÜNAY / Diyarbakır Tabip Odası Başkanı

Burç BAYSAL  / Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı,

Nihat NOYAN / TMMOB Diyarbakır Koordinasyon Kurulu Temsilcisi