Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT

04.05.2016

MESLEKTAŞLARIMIZIN UĞRAMIŞ OLDUĞU SALDIRI İLE İLGİLİ

 BASIN AÇIKLAMASI

  

Baromuz 1699 sicil numaralı üyesi, Av. Fırat Güleken, bu gün (04.05.2016) vekaletini üstlenmiş olduğu bir icra işi nedeniyle saldırıya uğramış ve aracına el konularak gasp edilmiştir.  

Meslektaşımız ve asistanı takip etmiş olduğu bir dosyanın hacizli aracının satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, dosya borçlusu olduğu tahmin edilen kişiler tarafından üç araçla en az 10 km takip edilmişler ve Diyarbakır Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde kırmızı ışıkta önleri kesilerek 3-4 kişi tarafından darp edilmiş ve kullandığı araç gasp edilmiştir.

Baro Yönetim Kurulumuz olaydan haberdar olur olmaz derhal Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimlerde bulunmuş ve konu ile ilgili olarak savcılıkça soruşturma başlatılmıştır.

Özel yaşamında yada kişisel ilişkilerinde hiç kimse ile bir husumeti ve çekişmesi olmayan arkadaşımızın uğramış olduğu bu saldırının nedeninin göreviyle ilgili olduğu açıktır. 

Herkes için adalet, adalet için avukat” özdeyişi hayatın gerçeği ve hukuka saygılı bir toplum olmanın gereğidir. Bu bağlamda bilinmelidir ki, Avukatlar bir davanın tarafı değiller. Onlar sadece hukuk içerisinde en iyi şekilde müvekkillerinin haklarını savunurlar. Bir davada bir tarafın karşında olan bir avukatın başka bir davada veya işte o kişilerin vekili olma durumu da söz konusudur. Hiç kimse avukatlara, saldırarak, tehdit ederek veya korkutarak hak arama yollarının önünde duramaz. Bir avukata görevi nedeniyle saldırmak, hakka, hukuka ve tüm yargı camiasına saldırmak demektir. Diyarbakır Barosu olarak bu saldırıyı mesleğimize ve tüm üyelerimize yapılmış addediyor ve şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun derken, bu saldırıyı yapanların ve azmettirenlerin sanık sandalyesinde ve mahkeme huzurunda hesap verirken bizleri karşılarında göreceklerini bilmelerini istiyoruz.

Yine üyemiz Avukat Nurullah Kılıç, 24 Nisan 2016 tarihinde kendi özel arabası ile seyir hallinde iken, Silvan ilçesinin girişinde güvenlik görevlilerince keyfi bir şekilde durdurulmuş, hukuka aykırı olarak aracı ve üstü aranmış, ters kelepçe ile kelepçe takılarak özgürlüğü kısıtlanmıştır. Bu olayı da şiddetle kınıyoruz. Baromuzca bu konu ile ilgili olarak da resmi merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur ve takipçisi olacağız.

Kamuoyuna ve üyelerimize saygı ile duyurulur.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu