HDP Diyarbakır Milletvekili adaylarının Baromuzu ziyareti.

16.04.2015

HDP Diyarbakır Milletvekili adayları Baromuzu ziyaret etti. Milletvekili adayları Feleknaz UCA, İmam TAŞÇIER, Nesrin Hilal ŞANLI ve Sibel YİĞİTALP ile HDP Diyarbakır İl Yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyeti Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ve Yönetim Kurulu üyelerimiz karşıladı.

Görüşmede Baro Başkanımız, Milletvekili adayları Feleknas UCA ve İmam TAŞÇIER 7 Haziran da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Baro Başkanımız ELÇİ görüşmede, Siyasi partilerin ve seçimlerin demokrasinin en temel unsuru ve işleyişi olduğunu, Seçimlerin adil, demokratik, dürüst ve serbestçe olması gerektiğini, ancak % 10 seçim barajının adil temsil hakkını engel olduğunu ve halkın iradesinin parlamentoya yansımasına bir barikat oluşturduğunu, adil olmayan bu kurala rağmen HDP’nin barajı aşarak Parlamentoda temsilinin Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümü ile Türkiye’nin demokratik geleceği bakımından önem arz ettiğini ifade etti.

Elçi, seçimlerin özgür bir ortam da ve seçim günü işlemlerinin dürüstçe gerçekleşmesi için Baro olarak aktif çalışma yürüteceklerini söyleyerek adaylara başarılar diledi.