Hasta tutuklular için Cezaevi önünde açıklama yapıldı.

16.12.2013

İnsan Hakları Haftası etkinlikleri çerçevesinde hasta tutukluların durumuna dikkate çekmek için Diyarbakır Barosu,İHD Diyarbakır Şubesi,Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi ve TİHV Diyarbakır Temsilciliği üyeleri Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde bir araya geldiler.

Her hasta tutuklu için birer dakika olmak üzere 163 dakikalık oturma eyleminin öndörüldüğü,ancak ağır kış koşulları nedeneiyle oturma eyleminin yapılamadığı etkinlikte Baro Başkanımız Tahir Elçi bir konuşma yaptı. Elçi konuşmasında, insan yaşamının en yüze değer,yaşam hakkının da en kutsal haklardan olduğunu, BM Evrensel Bildirgesinin 3. maddesinde yaşam hakkı ve kişi özgürlüğü hakkının korunduğunu, anayasada da aynı hakların güvence altına alındığınu,ancak halen 163 tutuklu ve hükümlünün yaşamlarının tehlikede olduğunu, bu duruma dikkat çekmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Daha sonra, kurumlar adına hasta tutukluların durumu ile ilgili hazırlanan ortak basın metnini Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Av. Abdurrahim Ay okudu.