Halepçe şehitlerine ziyaret..

10.04.2014

Bir haftalık Güney Kürdistan ziyaretini sürdüren Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimiz 08 Nisan 2014 günü Halepçe şehitlerini ziyaret etti. Diyarbakır Barosu heyetiniHalepçe Şehitleri Anıtı önünde Halepçe Belediye Başkanı Bayan Kwestan Arkam FARAJ karşıladı.

Birlikte Şehitler Anıtı Müzesi gezildikten sonra burada bekleyen basın mensuplarına, Halepçe Belediye Başkanı ile birlikte bir açıklama yapan Baro BaşkanımızTahir ELÇİ; Halepçe’de Baas Rejimi tarafından Kürtlere uygulanan soykırım suçunun en büyük eylemlerinden birinin 16 Mart 1988’de Halepçe’de Kimyasal silahlarla gerçekleştiğini, müzede gördükleri ve Halepçe Halkının yaşadıklarını kelimelerle ifade etmenin güç olduğunu, Halepçe şehitlerini saygıyla andıklarını ve Şehitleri unutmayacaklarını ifade etti. Elçi devamla; bir daha insanlığın böyle utanç verici bir suçla karşılaşmamak için tüm Dünya hükümet ve parlamentolarının Halepçe katliamını bir soy kırım olarak tanımaya davet ettiklerini ve bütün Kürtlerin bu vahşeti dünya anlatmak sorumluluğunun bulunduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Halepçe Belediye Başkanıyla birlikte Halepçe şehitleri mezarlığına gidilerek, Şehitlere Fatiha okundu.