Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Haklıyız, Güçlüyüz ve Kazanacağız!

09.07.2020

Avukatlık Yasası’nda değişiklik öngören yasa teklifi 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilmiş ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek dün itibariyle görüşülmeye başlanmıştır.
Baroları bölen bu antidemokratik yasa değişikliği için Baro başkanları Ankara Kuğulu Park’ta oturma eylemi yapmak üzere bir araya gelmiş ancak etrafları bariyerlerle kapatılarak gazetecilerin dahi içeriye girmesine izin verilmemiştir. Baro başkanlarının eylemine destek vermek  amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen avukatların parkın içerisine alınmasına müdahale edilmiş, haberlere yansıyan görüntülerde  kolluğun  pervasızca bir tutum sergilediği görülmüş, tepki gösteren baro başkanlarımız da darp edilmiştir. 
Bu emri verenleri KINIYORUZ!  
Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran siyasal iktidarın kanunsuz emirlerini yerine getiren kolluğun bu tutumu suç teşkil etmektedir. Bu emri verenler ile yerine getirenlerden yargı önünde  er ya da geç hesap sorulacaktır.
Baro başkanları bütün avukatların temsilcileridir. Avukatlar, baro başkanlarını yalnız bırakmayacaktır. Diyarbakır Barosu olarak ; Saf tutmak, mücadele etmek  ve direnmek üzere Ankara’ya hareket ediyoruz. Haklıyız, Güçlüyüz ve Kazanacağız!
​DİYARBAKIR BAROSU