Hak Savunucusu Örgütler Olarak, Her Zaman İşkence Eyleminin Karşısında Olacağız!

03.06.2020

30 Mayıs 2020 tarihinde Diyarbakır'da bir polis memurunun gerçekleşen saldırı sonucu öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.E. C’ye yönelik Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde ortaya çıkan işkence vakası ile yine aynı soruşturma kapsamında düzenlenen ev baskınında yurttaşların köpek ısırması sonucu yaralanması ve kötü mumaleye maruz kalması olaylarını, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Barosu ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği olarak yakından takip ettiğimizi, yine gerekli hukuki girişimlerde bulunduğumuzu ve olaylar hakkında araştırmalarımızı içeren etraflıca raporumuzu 04.06.2020 tarihinde saat 11.00 ‘da Diyarbakır Barosu Adli Yardım Binasında kamuoyuna açıklayacağız.

Toplumsal hayatımızda yaygın ve sistematik bir hal alan polis şiddeti ve işkence vakalarının, yargıda cezasızlık politikasının bir sonucu olarak ortaya çıktığını belirtmek isteriz. Bu nedenle her ne sebeple olursa olsun, anayasada ve uluslararası sözleşmelere göre işkencenin mutlak olarak yasaklanmış olduğunu hatırlatır, hak savunucusu örgütler olarak her zaman işkence eyleminin karşısında olacağımızı belirtiriz.

İNSAN HAKLARI DERNEĞİ (İHD) DİYARBAKIR ŞUBESİ
DİYARBAKIR BAROSU