Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
HAK İHLALLERİNE SON VERİLMELİ...

09.11.2017

HAK İHLALLERİNE SON VERİLMELİ...

         Özellikle OHAL ilanından sonra ard arda çıkarılan KHK'ler aracılığıyla uygulamaya konan OHAL rejiminin; pratik yaşamda hukuk, hak ve özgürlükler açısından ihlallere sebep olduğu gözlemlenmektedir. Bu ihlallerin daha çok sivil toplumu korumayı, bilinçlendirmeyi ve  geliştirmeyi amaçlayan hak temelli kesimler üzerinde yoğunlaştığı da izahtan varestedir. 

         Bu ihlallere en son somut örnekler; daha önce KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) eski Başkanı Av. Selçuk KOZAĞAÇLI'nın dün (8 Kasım 2017), İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Av. Öztürk TÜRKDOĞAN'ın ise bugün (9 Kasım 2017) kolluk tarafından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alınmasıyla gerçekleşmiştir. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Av. Öztürk TÜRKDOĞAN daha sonra serbest bırakılmıştır. Ancak Av. Selçuk KOZAĞAÇLI halen gözaltında tutulmaktadır. 

         Her iki Meslektaşımız da hak temelli meşru mücadelelerinde gerek bireysel ve gerekse de kurumsal düzeyde başarılı çalışmalar gerçekleştiren, toplumun birçok kesimi tarafından değer verilen ve toplumsal düzeyde karşılığı olan Kişilerdir. 

         OHAL döneminde gerçekleşen keyfi ve haksız gözaltı işlemlerinin, tutuklamaların ve uygulamaların, sivil toplum açısından kaygı verici düzeye ulaştığı tespitini yapmak durumundayız. Genel olarak hak arama hürriyetine, adalet değerine ve toplumsal barışa yönelik bu haksız uygulamalara karşı Diyarbakır Barosunun her zaman Meslektaşlarımızın ve hak savunucularının yanında yer alacağını, kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

 

            Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

                                                                  Diyarbakır Barosu Başkanlığı