Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Gazetecilere baskı ve saldırıya kınama

01.10.2015



Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) ve Azadiya Welat binasına yapılan polis baskını, hukuka aykırı arama ve 32 gazetecinin gözaltına alınmasın ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır Adliyesi önünde Özgürlükçü Gazeteciler Derneği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasından sonra Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ de basına açıklamalarda bulunarak, gazetecilere yapılan baskı ve saldırılara sert tepki gösterdi.

ELÇİ; bir olay sonrası bir şüphelinin basın-yayın kurumlarının bulunduğu binaya girdiği gerekçesiyle binanın saatlerce abluka altında tutulması, arama kararı olmadan aranması ve 32 gazetecinin gözaltına alınmasını en hafif deyimle hoyratça yapılmış hukuksuz bir uygulama olduğunu ifade ederek gazetecilere yapılan muameleyi kınadı.

Elçi sözlerine devamla; Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) yolunda basının özgür olduğu açık bir toplumdan hızla uzaklaşarak karanlık bir yola girdiğini, gazete binalarının basıldığı, gazetecilerin kitlesel olarak gözaltına alındığı, gazetecilerin saldırılara uğradığı, artık basın özgürlüğünün kalmadığı bir ülkeye dönüştüğünü söyledi.

Baro Başkanımız basına ve gazetecilere yapılan baskı ve hukuksuzluklara karşı onlarla dayanışma içersinde olduklarını ifade etti.

Elçi ayrıca; bir süredir Hükümet yetkililerinin basını ve hükümetin siyaseti paralelinde yayın yapmayan gazetecileri aşağılama, baskı altına alma ve tehdit etmeye başladığını, yaratılan bu baskıcı toplumsal iklimden ve yetkililerden güç alan kimi şahısların, Türkiye’nin en etkili gazetecilerinden olan Ahmet Hakan COŞKUN’a fiziki saldırıda bulunarak yaraladığını, Ahmet HAKAN’a yapılan saldırıyı kınadığını sözlerine ekledi.