Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Fırat Delikanlı’nın Derhal Yakalanarak Yargı Önüne Çıkarılmasını Talep Ediyoruz!

25.03.2021

Kocaeli ilinde  Fırat Delikanlı isimli fail tarafından duyma engeli olan kişiye yönelik uygulanan şiddet görüntülerinin sosyal medyada fail tarafından paylaşılmasıyla öğrenmiş bulunmaktayız. Kişinin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi gerekçe gösterilerek uygulanan şiddete itirazımızı yükseltiyoruz. Bu saldırın bütün LGBTİ+ları hedef gösterdiğini ve saldırıya açık hale getirdiğini çok iyi biliyoruz.

Kamuoyunda bir infiale yol açan şiddet görüntülerinin dolaşıma sokulmaması gerektiği yönündeki çağrımızı buradan yineliyoruz. Şiddete olan tepkimizi şiddet görüntülerini paylaşmadan da yapabileceğimiz gerçeğini yineliyoruz.

Toplumu derinden yaralayan ve LGBTİ+ları açık hedef haline getiren bu olaya ilişkin yetkilileri göreve çağırıyor fail Fırat Delikanlı’nın derhal yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

Yaşamlarının her alanında nefret suçuna, ayrımcılığa ve ötekileştirilmeye maruz kalan LGBTİ+’ların yaşadığı her türden şiddetin, farklı hassasiyetler güdülerek gündemleştirilmediğini de bilmekteyiz. Ancak gündem ve süreç ne olursa olsun, şiddete ve ayrımcılığa karşı refleks göstermek şiddete karşı net tavır alabilmek, mücadele içerisinde yer alan herkesin asli sorumluluğudur.

20.03.2021 tarihli ve 31429 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile gerçekleştirilmek istenen İstanbul Sözleşmesi’nin feshi girişiminin dahi LGBTİ+’lara ve kadınlara yönelik saldırıları arttırdığı kamuoyuna yansıyan verilerle açıktır.

Hepimizin yaşam hakkının güvencesi ve teminatı olan bu sözleşmeye sahip çıktığımızı ve bu konudaki kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi  yineliyoruz. 25.03.2021

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi