Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
FEYZİOĞLU VE ELÇİ STAJ EĞİTİMİNİN İLK DERSİNİ BİRLİKTE VERDİ.

26.09.2013

FEYZİOĞLU VE ELÇİ STAJ EĞİTİMİNİN İLK DERSİNİ BİRLİKTE VERDİ.

 

Diyarbakır Barosu Staj Eğitim Programının başlaması nedeniyle Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi stajyerlere ilk dersi birlikte verdiler. Bu yıl ilk defa stajyer sayının ikiye katlandığı ve yaklaşık 120 stajyer avukatın başladığı staj eğitimin ilk dersi, Diyarbakır Adliyesinde bulunan Diyarbakır Barosunun Konferans Salonunda verildi.


Stajyer avukatların mesleğe hazırlama ve staj eğitiminin önemi nedeniyle, staj eğitiminin daha kurumsal ve sistemli bir yapıya kavuşturmak istediklerini, bu yıl staj eğitiminin hem kadro hem de içerik olarak zenginleştirdiklerini, bu amaçla programın ilk dersi olan “Meslek Hukukuna Giriş” dersini TBB başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğluy'la birlikte vermek istediklerini, Feyzioğlu’nu Diyarbakır Barosunda ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.


 Elçi, avukatlık mesleğinin hak arama özgürlüğünün, adil yargılama hakkının ve hukuk devletinin temel bir unsuru olduğunu, bu nedenle avukatların iyi şekilde mesleğe hazırlanma ve etkili avukatlar yetiştirmenin temel hedeflerinden biri olduğunu söyledi.


Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği açılış dersin girişinde Feyzioğluna sorular yöneltildi.Ülke gündeminde bulunan çeşitli konulara ilişkin görüşlerini açıklayan Feyzioğlu, daha sonra basına kapalı olarak Baro Başkanımız Tahir Elçi ile birlikte Avukatlık Hukukuna giriş dersini verdiler.Seminer sonunda Baro Başkanımız Tahir Elçi TBB Başkanı Av.Prof.Dr. Feyzioğluna Teşekkür edip plaket verdi.


Seminere stajyer avukatlar dışında, Batman, Şanlıurfa, Bitlis ve Muş Baro Başkanlarıyla ve Diyarbakır Barosundan çok sayıda avukat da katıldı.