EŞ BAŞKANLARIN STK'LARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

12.08.2015

Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Selahattin DEMİRTAŞ ve Figen YÜKSEKDAĞ, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Hatip DİCLE ve Selma IRMAK, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran YÜKSEK ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Genel Başkanları. Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat TUNCEL bölgedeki meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Liluz Hotel'de yapılan toplantı DTK Eş Genel başkanı Selma IRMAK ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ'ın konuşmalarıyla başladı. Toplantıda yeniden başlayan çatışma süreci, çatışmasızlık ve barışın nasıl sağlanacağının yanında  yaşanan diğer gelişmelere ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra çeşitli STK temsilcisinin söz aldığı toplantıda ilk konuşma Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ tarafından yapıldı. Toplantının sonunda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ'ın yaptığı genel değerlendirme ile görüşme sona erdi.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı