Erzurum Karayazı İlçesinde Yaşanan Kürtçe Diline Yönelik Saldırıya İlişkin Baromuzun Yaptığı Suç Duyurusu Üzerine Şüpheliler Hakkında Karayazı Asliye Ceza Mahkemesinde Dava Açıldı.

25.07.2022

Erzurum'un Karayazı ilçesi girişinde Kürtçe ve Türkçe “Hûn Bî Xer Hatin-Hoş Geldiniz” yazılı tabela önünde  Kürtçe diline yönelik ırkçı, nefret ve hakaret içerikli sosyal medya paylaşımlarına ilişkin Baromuzun yaptığı suç duyurusunu inceleyen Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma neticesinde TCK’nın 216/2 maddesi kapsamında “Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet, Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama” suçu yönünden iddianame hazırlanarak şüpheli öğretmenlerin cezalandırılması talep edilmiştir.

Karayazı Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek davanın ilk duruşması 08.11.2022 tarihinde yapılacaktır.

Dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.