Duruşma Salonunu Terk Ettikleri Gerekçesiyle Yargılanan Meslektaşlarımız Hakkında Beraat Kararı Verildi…

06.02.2019

38’i Baromuz üyesi 41 Avukatın yargılandığı dava bugün Diyarbakır 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa’dan meslektaşlarımız ve Batman Baro Başkanı ve üyelerinin destek verdiği duruşmada; Mahkeme avukatların“derhal beraat kararı” verilmesi yönündeki talepleri reddedildi. Bunun üzerine sanıklar adına söz alan Baro Başkanımız Avukat Cihan AYDIN özetle; “öncelikle bu davanın tarihçesi konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. O dönemde Müvekkillerimiz duruşma salonundan çıkarıldı, henüz sorgusu yapılmayan müvekkillerimizin olmadığı bir duruşma salonunda bizlerin yani avukatların olmasının bir anlamı yok. Onun için duruşma salonunu terk ettik. Ayrıca bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunarak bu davanın açılmasına sebep olan o dönemin mahkeme başkanı ve üyeleri yasadışı örgüt üyeliği nedeniyle meslekten ihraç edildiler, haklarında dava açıldı ve bir kısmı şu anda tutuklu. Ayrıca hakkımızda suç duyurusuna dayanak teşkil eden duruşma tutanağının altında mahkeme üyelerinin ve zabıt kâtibinin bile imzası yok. Bu tutanağın sahte olma ihtimali de söz konusu. Biz bu dava ile avukatlara, barolara ve Diyarbakır Barosuna mesaj vermeye çalışıyorlar, bize boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Diyarbakır barosu geçmişte de olduğu gibi bundan sonrada her zaman hakkın, hukukun ve dezavantajlı kişilerin yanında durmaya devam edecek” şeklinde beyanda bulundu.

Sanık avukat müdafilerinin savunmalarından sonra savcın mütalaasında duruşmada hazır bulunmayan iki meslektaşımız hakkında tefrik, 39 meslektaşımız hakkında ise beraat talebinde bulundu. Duruşmaya verilen aranın ardından verilen kararda heyet, savcının mütalaasına uyarak 2 meslektaşımız hakkında tefrik, 39 meslektaşımız hakkında ise beraat kararı verdi. Duruşmaya katılan, katılamayıp destek mesajlarını ileten tüm meslektaşlarımıza içten teşekkürlerimizi sunarız.