Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Diyarbakır STK Heyetinin Suruç/Kobani ziyareti.

24.09.2014



Aralarında Diyarbakır Barosu,Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası,Diyarbakır Tabip Odası,İHD Diyarbakır Şubesi, GÜNSİAD,TMMOB,KESK ve diğer bir çok STK Başkan ve temsilcisinin bulunduğu Diyarbakır STK Heyeti İŞİD/İS saldırıları nedeniyle Rojava'nın Kobani Kantonundan Urfanın Suruç ilçesine göç edenlerin /sığınanların durumunu yerinde incelemek,bilgi almak ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla Urfa,Suruç ve Kobani sınırına bir ziyaret gerçekleştirdi. 
 

STK Heyeti,Suruç İlçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) EŞ Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile bu partiden milletvekilleriyle ve Suruç Kaymakamlığında Şanlıurfa Vali Yardımcısı ile görüşerek ilçedeki/sınırdaki durum hakkında bilgi aldı. DBP Eş Genel Başkanı Yüksek;Kobaninden gelenlerin saysının resmi makamların açıkladıkları kadar yüksek olmadığını,Rojavaya gidenlere izin verilmesi gerektiğini,ancak son iki gündür güvenlik görevlilerinin gereksiz ve keyfi müdahalelerde bulunduğunu ifade etti.
 
 
Daha sonra Kobanideki Murşitpınar Gümrük Kapısına giden heyet burada Rojava'ya giriş veya çıkış yapan Kobanililerle görüştü. Heyet ayrıca Kobaniye çok yakın mesadefede protesto amacıyla bekleyen grupla ve milletvekilleriyle görüşerek bilgi aldı.
 

Daha sonra Şanlıurfa merkeze geçen heyet Vali İzettin GENÇ ile görüştü.Görüşmede Vali Genç; halen Kobaniden Türkiyeye giriş yapan insan sayısının 140.000 civarında  olduğunu, bir okul alanında açtıkları bir kamp ile devam eden kamp yapım çalışmalarının bulunduğunu,ancak gelenlerin kamplarda kalmayı tercih etmediklerini,oysa bir süre sonra bu durumun sorunlara yol açacağını,gelenlerin kamplarda kalması için yardımcı olunması gerektiğini ifade etti.Genç devamla; Rojavadan gelenlere barınma ve diğer ihtiyaçlar ile geri dönüş dahil her konuda yardımıcı olacaklarını söyledi.