DİYARBAKIR DEMEK SUR DEMEKTİR..

29.05.2017

Baro Başkanımız Av. Ahmet ÖZMEN ve Yönetim Kurulu üyelerimiz bugün (29.05.2017) Sur ilçesinde bulunan Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde gerçekleştirilen yıkımı ve yarattığı sorunların tespiti için  gözlem ve incelemelerde bulunmuştur. Mahalle sakinleriyle görüşmeler gerçekleştirilmiş, bu görüşmelerde mahalle sakinlerinin talep ve şikayetleri alınmıştır. İnceleme ve mahalle sakinleriyle gerçekleştirilen görüşmelerin neticesinde  Baro Başkanımızca mahallinde basın açıklaması yapılmıştır. Yapılan açıklamada  Baromuzun yaptığı gözlem ve tespitlerle birlikte yurttaşların taleplerinin ilgili makamlara  çözüm için iletileceğini, devam eden yıkım işleminin tarihi binaların korunması gözetilmeden yapıldığını, Sur’daki tarihi dokunun korunması gerektiği çağrısında bulunmuştur.

Evlerin büyük çoğunluğunun bodrum ya da zemin katlarının tarihi yapı niteliğinde olduğunu belirten  Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen, Tarihi dokuya uygun bir çalışma yapmak yerine, iş makinelerinin tarihi dokuyu muhafaza etmeksizin  çalıştırıldıklarını belirtmiştir. Mahalle sakinlerinin taleplerine kulak verilmesini, sorunların talepler doğrultusunda çözüme kavuşturulması gerektiğini, bu amaçla tüm taleplerin ilgili makamlara iletmek üzere Diyarbakır Barosu olarak yetkili merciler nezdinde her türlü girişimde bulunacaklarını belirtmiştir. Özellikle mahallelerin boşaltılması amacıyla  süregelen elektrik ve su kesintilerinin büyük mağduriyetler yarattığını bu durumu doğru bulmadıklarını , halkı zorlayan bu tür yöntemler  yerine  vatandaşların talep ve isteklerinin  dinlenmesi ve isteklerin yerine getirilmesiyle sürecin işletilmesi gerektiğini belirtmiştir.