21.05.2015

DİYARBAKIR BAROSUNDAN MUTLU KAYA’NIN AİLESİNE HUKUKİ DESTEK

21.05.2015

Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ile Yönetim Kurulu üyelerimiz; Ahmet ÖZMEN, Cihan İPEK, Serap ERKUŞ YİĞİT ve Bayram İNCEKARA, Diyarbakır ili Ergani ilçesinde silahlı saldırıya uğrayarak başından yaralanan genç sanatçı kız Mutlu KAYA’nın tedavi altında tutulduğu Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek burada bulunan ailesi ile görüştü. Hastane yetkilileri ve genç kızın ailesinden sağlık durumu hakkında bilgi alındıktan sonra Baro Başkanımız Tahir ELÇİ, ve Mutlu KAYA’nın babası Mehmet KAYA hastane önünde bulunan basın mensuplarına açıklamada bulundu. Baro Başkanımız ELÇİ olayı kınadıklarını, genç kızın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını dilediklerini, aldıkları bilgilere göre, sağlık durumunda pozitif gelişmelerin kaydedildiğini ifade ederek KAYA ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Baro Başkanımız sözlerinin devamında; nedeni ne olursa olsun kadınlarımıza  ve kızlarımıza yönelik şiddet ve özellikle de silahlı şiddet karşısında olacaklarını, böyle köhne ve kabul edilemez anlayışları toplum olarak reddettiklerini, bu saldırının kadınlara yönelik son saldırı olmasını umduklarını, Diyarbakır toplumunun da olayı büyük bir üzüntüyle ve hassasiyetle takip ederek saldırıyı kınadığını ve genç kızın sağlığı için duacı olduğunu söyledi.

Baro Başkanımız ELÇİ ayrıca; genç sanatçıya yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini, Savcılık makamından aldıkları bilgilere göre; ateş açan (V.E.) adlı asıl failin yakalanarak tutuklandığını, kendisine yardım eden bir kişinin de adli kontrol hükümleri çerçevesinde şimdilik serbest bırakıldığını, suça ilişkin önemli ölçüde delillerin olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşması ve tüm faillerin cezalandırılması için mağdur aileye Baro olarak hukuki destek sunacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan genç sanatçının babası Mehmet KAYA da; asıl faile yardım eden başka kimselerin de olduğunu, bunların da soruşturulması gerektiğini, Diyarbakır Barosundan hukuki destek istediklerini ve kendilerini bu davada temsil etmeleri gerektiğini ifade ederek Baro Başkanımıza teşekkür etti.                                                                                                                                                                                                                       Diyarbakır Barosu Başkanlığı