Diyarbakır Barosu ve Paris Barosu Arasında İşbirliği Sözleşmesi İmzalandı

14.03.2017

Diyarbakır Barosu ve Paris Barosu Arasında İşbirliği Sözleşmesi İmzalandı

Diyarbakır ve Fransa avukatları arasındaki kültürel ve samimi bağların tesisi, avukatlık mesleğinin icrasına dair karşılıklı ilgi alanlarında iş birliği politikasının ve uzmanlık alışverişinin faaliyete geçirilmesi, Diyarbakır ve Paris Barosuna bağlı avukatların mesleklerini daha kolay icra etmelerine imkan sağlanması ile her iki ülke avukatlarının korunması ve daha başarılı bir faaliyet gerçekleştirmesi için Diyarbakır Baromuz ilk Paris Barosu arasında işbirliği sözleşmesi imzalanmıştır.

Bu işbirliği sözleşmesi ile, barolar arasındaki ilişkileri ve üyelerin yasal ve adli işlerini kolaylaştırmak, başta meslek etiği ve mesleki eğitim alanlarında baroların her bir üyesinin Türkiye’deki ve Fransa’daki kanunları, adli sistemi ve adli ortamı daha iyi tanıması, yardımı dokunacak alanların tespiti ve iki ülke arasındaki avukatlık mesleğinin icrası amaç olarak belirlenmiştir.