Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Diyarbakır Barosu Lice Davasında

18.05.2017

                                                                                        Diyarbakır Barosu Lice Davasında


22 Ekim 1993 günü 5'i çocuk 17 kişinin öldürüldüğü, 35 kişinin yaralandığı, dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Eşref Hatipoğlu'nun sanık olarak yargılandığı Lice katliamının İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10. Duruşmasına Baro Başkanımız Av. Ahmet Özmen, Yönetim Kurulu üyemiz Av. Cihan Ülsen ile baromuz üyesi meslektaşlarımız beraber katılım gösterdi.

Dosyanın 10. Celsesinde, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın öldürüldüğü esnada yanında bulunan Binbaşı Mustafa İhsan Batı tanık olarak SEGBİS ortamında dinlendi. Mahkemenin heyetinin değişmesi sebebiyle önceki reddedilen talepler yenilendi ve tevsi tahkikat talebinde bulunuldu. Dosyanın bir sonraki duruşması 12.10.2017 tarihine ertelendi. Duruşma sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapılarak, dosyaya ilişkin gelişmeler basınla paylaşıldı.

Diyarbakır Barosu olarak, geçmişle yüzleşmede başta yaşam hakkı olmak üzere ağır insan hakları ihlallerinin gerçekleştirildiği bu ve benzeri davaların takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.