Diyarbakır Barosu Hakkaride...

12.09.2017

31 Ağustos 2017 tarihinde Hakkâri ili Oğul köyünde ( Kani Reş ) mevkiinde SİHA ( Silahlı İnsansız Hava Aracı)  müdahalesi sonucu bir sivil yurttaş yaşamını yitirmiş üç sivil yurttaşta yaralanmıştır. Olayın aydınlatılmasına katkı sunmak ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmak amacıyla raporlama amacıyla  12/09/2017 tarihinde Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu ve Van Barosundan oluşturulan heyetle Hakkari iline gidilmiştir.

Bu çerçevede Hakkâri Valisi, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı Vekili, olayda yaşamını yitiren Mehmet TEMEL’in ailesi, söz konusu olayda yaralanan ve Hakkari Cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim SAK ve Musa TARHAN ve aileleriyle görüşmeler gerçekleşmiştir.

Hakkâri Barosu yerleşkesinde kısa bir basın açıklaması yapılmış, tespit, gözlem ve görüşmeler neticesinde hazırlanacak rapor en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.