Diyarbakır Barosu Başkanlığı BASIN BİLDİRİSİ

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

BASIN BİLDİRİSİ

20.07.2013/Diyarbakır.

İstanbul Barosu üyelerinden meslektaşımız Avukat Buket DÖŞEMECİ, 17.07.2013 tarihinde mesleki faaliyetlerini yürüttüğü bir sırada, Bağlar Tapu Müdürlüğünde müvekkili adına yürüttüğü işlemleri tamamladıktan sonra, Diyar Galeriya Binasının önünde bir grubun fiziki saldırısına uğramıştır.

Tehdit ve hakaretlerin yanısıra saldırıda darp edilen avukat Döşemeci ağır şekilde yaralanmıştır. Diyarbakır Barosu avukat meslektaşımıza yapılan bu çirkin ve kabul edilemez saldırıyı kınamaktadır.

Sadırı, avukatlık mesleğine, meslek faaliyetine ve bireyin hak ve özgürlüğüne yapılmıştır. Avukatlar;  mesleki faaliyetelerini yerine getirirken, hukuk bilincinden yoksun ve saldırgan kişiler tarafından müvekilleriyle özdeşleştirilmekte, sık sık tehdit ve saldırılara maruz kalmaktadır. Bu güne kadar Türkiye’nin bir çok yerinde görevlerini yaparken saldırılara maruz kalan bir çok avukat yaşamını yitirmiştir.

Diyarbakır Barosu, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

İstanbul Barosu üyesi meslektaşımıza Diyarbakır’da yapılan bu saldırının tüm failleri hakkında derhal, hızlı ve etkili bir soruşturma yapılarak faillerinin yargı önüne çıkarılması için gerekli tüm girişimlerde bulunacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyarbakır Barosu YK. Adına