Demokrat Yargı Eş Başkanı Muzaffer ŞAKAR Serbest Bırakılmalıdır.

12.08.2016

Demokrat Yargı Eş Başkanı Muzaffer ŞAKAR Serbest Bırakılmalıdır.

Diyarbakır hakimi ,Demokrat Yargı Deeği Eş başkanı sayın Muzaffer ŞAKAR 11 Ağustos'ta Diyarbakır Adliyesindeki odasında gözaltına alınmıştır. HSYK  2. Dairesince  648 hakim ve savcının açığa alınması kararı doğrultusunda  insan hakları savunucusu Muzaffer ŞAKAR’ın FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele kapsamında gözaltına alınması oldukça manidardır.

Muzaffer ŞAKAR, Türk yargısına cemaatin hakim olduğu dönemlerde en etkin şekilde mücadele yürütmüş sayılı hakimlerden biridir. Bu bağlamda kaleme alınan "Türkiye'de Yargı Yoktur" ve "Yargıda Kumpasın Köşe Taşları AKP-Cemaat" adlı kitapların da yazarlarındandır. En son Türkiye İnsan  Kakları Kurumunda raportör hakim olarak görev almış, degerli ve önemli çalışmalara imza atmış hukuk etiğine bağlı bir yargıçtır.

Bu tür gözaltılar hükümetin darbe ve darbecilere karşı yürüttüğü meşru mücadelesine gölge düşürmektedir.

Diyarbakır hakimi  Muzaffer ŞAKAR ve Demokrat Yargı ile  dayanışma içerisinde  olduğumuzu,  Muzaffer ŞAKAR’ın serbest bırakılması gerektiğini ifade etmek isteriz.

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu