08.07.2015

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİMİZ  ELAZIĞDA 19 SANIĞIN YARGILANDIĞI ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARI DAVASINA KATILDI.

Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen aralarında suça sürüklenen çoçuklarında bulunduğu  toplam 19 sanığın çocuğun cinsel istismarından yargılandığı davanın duruşması yapıldı.  Mağdur çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçuna konu davanın 02.07.2015 tarihli 2.duruşmasına Baromuz Çocuk Hakları Merkezi olarak katılıp müdahillik talebinde bulunduk. Baromuz ve diğer 15 Baronun müdahillik talebi mahkemece suçtan doğrudan zarar görmediklerinden dolayı reddedildi.

Baromuz tarafından müdahale talebinin reddi kararına karşı gerekli itirazlar yapılacak ve bundan sonrada davanın takipçisi olunacaktır.