CMK KOORDINATORLUGUNDEN DUYURU...

21.11.2018

OCAS LİSTESİNDEKİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Saygıdeğer üyelerimiz,malumunuz olduğu üzere CMK 150.Madde mucibince,Zorunlu Müdafiilik kapsamında Adli Makamlar ile Kolluk birimlerinin vatandaşlarımızın adalete daha hızlı ve etkili erişimi konusunda Avukat görevlendirilmesi talepleri Baro Başkanlığımıza iletilmektedir.

Bu kapsamda Baro Başkanı tarafından da OCAS sistemi ile listedeki O AN GÖREVE GİTMEYE HAZIR OLDUĞUNU BEYAN ETTİĞİ KABUL EDİLEN AVUKATIMIZA LİSTEDEKİ SIRALAMA PUANINA GÖRE görevlendirme yapılmaktadır.

Baromuz CMK Birimine yapılan puan silme başvuruları incelendiğinde BÜYÜK KISMININ;

1-)DURUŞMADA OLDUĞUM İÇİN CEVAP VEREMEDİM.

2-)İL DIŞINDA OLDUĞUM İÇİN GÖREVE GİDEMEDİM.

3-)CEZAEVİNE GİTMİŞTİM BAKAMADIM.

4-)HAFTA SONU TELEFONU SESSİZE ALMIŞTIM DUYMADIM.

Şeklindeki mazeretler ile yapıldığı müşahade edilmiştir. Herhangi bir hak kaybı ve diğer taraftan ceza puanına muhattap kalmamanız için GÖREVE GİTMEYE HAZIR DEĞİLSENİZ SORUŞTURMA/KOVUŞTURMA LİSTELERİNDE KENDİNİZİ PASİF HALE GETİRMENİZİ,ÖZELLİKLE DURUŞMADA VEYA İL DIŞINDA OLDUĞU İÇİN GÖREVE GİDEMEDİĞİNİ BEYAN EDEN MESLEKTAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİN BU BİLGİLENDİRMEDEN SONRA KABUL EDİLMEYECEĞİNİ bildiririz.Teknik sebepler ve mücbir durumlarda  ise sayın meslektaşlarımızın beyanı esas alınacak olup gerekli düzeltmeler yapılmaya devam edilecektir. Gösterdiğiniz hassasiyet ve anlayış için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz.