Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
ÇHD Basın Açıklaması

02.05.2013

 

DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANLIĞI

BASIN BİLDİRİSİ


Diyarbakır Barosu, tutuklu avukatların serbest bırakılmasını talep etmekte, ÇHD tarafından Ankara’da 03 Mayısta düzenlenen etkinliği desteklemektedir.”


Son birkaç yıldır savunmayı temsil eden avukatlara yönelik kitlesel soruşturma ve tutuklamalar yapılmıştır.  22 Kasım 2011 tarihindeki operasyonda kırk bir ( 41 ) meslektaşımız gözaltına alınmış, otuz altı (36) tutuklanmıştır. Avukat meslektaşlarımızdan yirmi üçü (23) bu dosya kapsamında halen tutukludur.


18 Ocak 2013 tarihinde Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) yönelik bir operasyon yapıldı. Bu operasyon kapsamında   ÇHD’nin on altı (16 ) yönetici ve üyesi meslektaşımızın ev ve bürolarına baskınlar yapıldı. ÇHD Genel Merkezi, Ankara Şubesi ve İstanbul Şubesi arandı. ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay, İstanbul Şube Sekreteri Av. Güçlü Sevimli, İstanbul Şube üyeleri Av. Ebru Timtik, Av. Barkın Timtik, Av. Naciye Demir, Av. Günay Dağ, Av. Şükriye Erden ve Ankara Şubesi Yöneticisi Av.N. Betül Vangölü Koz ağaçlı bu operasyon kapsamında tutuklandı.


Diyarbakır da devam eden ve kamuoyunda “KCK Ana Davası” olarak bilinen davada müdafilik yapan 103 avukat hakkında soruşturma başlatılmış olup, bu soruşturma halen devam etmektedir. Son olarak, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımız hakkında, “yargı görevini yapanı engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla ceza davası açılmıştır. Son dönemde sadece Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yetmiş (70)  avukat hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmış, sekiz ( 8 )  avukat meslektaşımıza oldukça yüksek cezalar verilmiştir. Türkiye hapishanelerinde halen otuz yedi (37) meslektaşımız tutukludur.


Savunma mesleğine ve savunma mesleğinin mensubu avukatlara yönelik bu saldırılar vahim ve kabul edilemez bir boyut kazanmıştır.  Bu vahim tablo karşısında tutuklu avukat meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep etmek amacıyla ÇHD Genel Merkezi tarafından 03.05.2013 tarihinde Saat:12.00’da Ankara Adliyesi önünden gerçekleştirilecek etkinlik ve basın açıklamasını desteklediğimizi ifade etmek isteriz.



Saygılarımızla,

Diyarbakır Barosu Başkanlığı.