Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
CEZASIZLIKLA MÜCADELE PROJESİ PANELİ YAPILDI

09.02.2016

CEZASIZLIKLA MÜCADELE PROJESİ PANELİ YAPILDI

Suikasta uğrayan Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’nin anısına düzenlenen ve Başkanımızın soruşturma dosyasının diğer binlercesi gibi CEZASIZLIĞA UĞRAMAMASI ile  son dönemlerde yaşanan yoğun hak ihlallerinin ve  90’lı yıllarda yaşanıp  CEZASIZLIĞA maruz bırakılmak istenen binlerce dosyanın CEZASIZLIĞA uğramaması, faillerin yargı önüne çıkarılıp cezalandırılması için hem kamuoyu oluşturma hem de üyelerimizin CEZASIZLIKLA mücadelede etkin hukuki yolların kullanılmasına katkı sunmak için “Uluslararası Standartlar Işığında Devletin Yükümlülükleri”, “Zamanaşımı ve Dava Nakilleri” başlıklı konuların ele alındığı ve devlet görevlilerinin işlediği suçlarda cezasızlığın tartışıldığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Kerem ALTIPARMAK’ın katıldığı “Hukukun Üstünlüğüne Dayalı Bir Gelecek İçin Cezasızlıkla Mücadele Projesi” paneli Baro Başkan Vekili Av. Ahmet ÖZMEN’in açılış konuşmasıyla başladı.

Dr. Kerem ALTIPARMAK’ın sunumlarının ardından soru-cevap bölümüyle panele devam edildi.

Panelde olağanüstü hal döneminde devlet görevlileri veya paramiliter güçleri tarafından gerçekleştirilen insan hakları ihlalleri, katliamlar, toplu infazlar ve insanlık aleyhine işlenen suçların etkili soruşturulması, faillerin yargı önüne getirilmesi için neler yapılması gerektiği ve bu hususlarda avukatların kapasitesinin geliştirilmesi hususları ele alındı.

Diyarbakır Barosunun yürüttüğü Cezasızlıkla Mücadele Projesi kapsamında geliştirilen eğitim toplantılarının bir parçası olan seminerlerin birinci ayağında özellikle uluslararası mevzuat, AİHM içtihatları ve bölgede yürütülen davaların başka illere nakli gibi konular tartışıldı.

Panelde aynı zamanda, devam eden sokağa çıkma yasakları ve bunlarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvurular üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.