Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Canlı Kalkan eylemi sırasında yaralanan avukatın tedavisi sürüyor

15.09.2015

Canlı Kalkan Eylem Sırasında Yaralanan Avukatın Tedavisi Sürüyor
                                                                                                                                                    15.09.2015 

11 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır İli Lice İlçe sınırları içerisinde bulunan Fis Ovası bölgesinde bir süredir bir grup sivil yurttaş tarafından sürdürülen “Canlı kalkan eylemine” askeri görevliler tarafından ateş açılmış ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Diyarbakır Barosu üyelerinden Av. Muhterem Süren İnsan Hakları Deeği (İHD) Diyarbakır Şubesi adına diğer bazı kurum temsilcileriyle birlikte canlı kalkan eylemini izlemek ve inceleme yapmak üzere etkinliğin yapılığı alanda bulunduğu sırada yapılan müdahale sırasında göğsüne isabet eden bir şarapnel parçası ile yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Hayati tehlikesi bulunmayan meslektaşımızın tedavisi sürmektedir. Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ve Yönetim Kurulu üyelerimiz tarafından ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ; geçen Cuma canlı kalkan eylemcilerine yönelik yapılan saldırıya ilişkin olarak; savaş ve çatışmaya karşı barışçıl şekilde canlı kalkan etkinliğiyle barış savunuculuğu yapan sivil aktivistlere yapılan silahlı saldırıyı kınamıştı.

Diyarbakır Barosu Başkanlığı