27.04.2016

Baromuzun Çocuk Hakları Merkezinin takip ettiği Elazığ 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan Karakoçan ilçesi Bulgurcuk köyünde yaşanan Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ile ilgili açılan davanın 26.04.2016 tarihli duruşmasında karar verildi.

Mahkemece açıklanan hüküm birlikte iki sanığa 18 yıl, bir sanığa 15 yıl diğer sanıklara da 10'ar yıl hapis cezası verilerek heyet tarafından hiç bir iyi hal indirimi uygulamadı. 18 yaşından küçük sanıklar hakkında yaş indirimi uygulandı. Bir kısım sanık delil yetersizliğinden beraat etti. Firari olan bir sanık hakkında da tefrik kararı verildi.

Hatırlanacağı üzere yargılama konusu olay bir arazi anlaşmazlığı için köye giden Jandarma tarafından tesadüfen ortaya çıkarılmıştı.

Karar duruşmasına İzmir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Bakanlık temsilcisi ile Elazığ Barosu Çocuk Hakları Komisyonu temsilcileri de katıldı.