Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BOMBALANAN HDP ADANA VE MERSİN İL BAŞKANLIKLARI ZİYARETİ

19.05.2015

BOMBALANAN HDP ADANA VE MERSİN İL BAŞKANLIKLARI ZİYARETİ

               Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ile Yönetim Kurulu üyelerimiz; Servet ÖZEN, Welat ALAN ve Baro Başkan Yardımcımız Ahmet ÖZMEN’den oluşan bir heyet dün (18.05.2015) eşzamanalı olarak bombalı saldırıya uğrayan HDP Adana ve Mersin İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Ziyarete Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi ÇITIRIK ile Mersin Barosu Başkanı Alpay ANTMEN de eşlik etti.

               Baro Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri  tarafından HDP Adana İl Başkanlığına yapılan ziyarette bombalanan il binası incelendi, HDP Adana İl Başkanı Adana HDP Milletvekili adayları Rıdvan TURAN, Meral Danış BEŞTAŞ ve Vedat ÖZKAN ile diğer milletvekili adaylarıyla görüşme yapıldı. Adana ilinde bulunan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı yürüyüş sonunda binlerce kişinin toplandığı il binası önünde Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ile Adana ve Mersin Baro Başkanları birer konuşma yaptı.

               Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ konuşmasında; Diyarbakır Barosu’nun geçmiş olsun dileklerini getirdiğini, HDP’ye yapılan saldırının planlı, çok sayıda partilinin ölümünü hedefleyen karanlık bir saldırı olduğunu ifade ederek bombalı saldırının demokrasiye, serbest seçim hakkına, halkın iradesine, özellikle Çukurova bölgesi gibi etnik ve sosyal yapısı farklı ve kırılgan bir toplumsal dokusu olan bu bölgede birlikte yaşamaya kast edilen hain bir saldırı olduğunu ifade etti.

               HDP’ye yapılan bombalı saldırıların adeta göz göre göre geldiğini zira Diyarbakır Barosu olarak 4 Mayıs 2015 tarihinde bu partiye yapılan saldırıların bir tblosunu çıkararak kamuoyuna sunduklarını ve yetkililerden önlem almalarını istediklerini, günde ortalama HDP bina ve bürolarına bir saldırı yapıldığını, saldırıların sistemli şekilde süregeldiği halde Hükümet yetkililerinin önlem almadıklarını, seçim güvenliğinin kalmadığı bir süreç sonunda yapılan seçimlerin sonucundan hiçbir siyasi partinin yarar sağlamayacağını ve böyle bir seçimin meşruiyetinin kalmayacağını dile getirdi.

               Hükümetin HDP’ye yapılan saldırıları önlememesi ve seçim güvenliğinin sağlanmaması durumunda uluslar arası toplumun seçimlere müdahil olacağını, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)’in süreci izleyip denetleme görevinin ortaya çıkacağını söyledi.

               Türkiye ve Dünya kamuoyunun yaşanan demokratik mücadele ve yürüyüşü ilgiyle ve takdirle izlediğini, başarının sergilenecek demokratik sabır ve demokratik mücadele ısrarla sağlanacağını, bu demokratik mücadele için kendilerini kutladığını ifade etti. ELÇİ son olarak Barolar olarak seçim sürecini izlemeye devam edeceğini, seçim adaleti ve serbestliğine müdahale oluşturan her türlü eylemin karşısında olacaklarını ifade ederek demokratik mücadelelerinde başarılar diledi. Baro Başkanımız ayrıca HDP Adana milletvekili adayı olan avukat meslektaşları ile diğer milletvekili adaylarını kutlayarak kendilerine başarılar diledi.

               Daha sonra sırasıyla Adana Barosu Başknı Mengücek Gazi ÇITIRIK ve Mersin Barosu Başkanı Alpay ANTMEN birer konuşma yaparak HDP’ye yapılan saldırıları kınadıklarını ve Hükümetin failleri derhal yargı önüne çıkarması gerektiğini dile getirdi. 

               Daha sonra Baro Başkanımız Tahir ELÇİ ile Yönetim Kurulu üyelerimiz Ahmet ÖZMEN, Servet ÖZEN ve Welat ALAN bombalı saldırıya uğrayan HDP Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyarete Mersin Barosu Başkanı Alpay ANTMEN de eşlik etti. Heyet Mersin İl Başkanı ve diğer parti yetkililerinden yaşanan patlamaya ilişkin bilgi aldı.