Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Bölge Barolarının Çatışma Sürecine İlişkin Girişimleri

14.08.2015

Diyarbakır Barosu Başkanlığı

Basın Bildirisi

 

                                                                                                           14 Ağustos 2015

 

 

Bir süre önce başlayan ve giderek derinleşen çatışma süreci, yaşanan acı ve ölümler toplumumuzun tüm kesimlerinde büyük bir üzüntü ve endişeye yol açmış,neredeyse her saat bizi acıtan,yaralayan bir haber kamuoyuna yansımaktadır.

 

Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü, toplumsal barışın inşaasını zorlaştırarak  toplumumuzun birlikte yaşama zeminini tahrip eden çatışma sürecinin sona erdirilmesine odaklanan barolarımız sık sık bir araya gelerek neler yapılabileceği konusunda değerlendirmeler yapmaktadır.

 

Bu amaçla; Diyarbakır Barosu, Şanlıurfa Barosu,Van Barosu, Batman Barosu, Mardin Barosu, Şıak Barosu, Siirt, Barosu, Ağrı Barosu, Adıyaman Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Muş Barosu, Kars-Ardahan Bölge Barosu, Tunceli ve Hakkari Barosu Başkanları olarak bir dizi girişimde bulunma kararı almıştır. Bu amaçla;

 

1-On beş (15 ) Baro Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Prof.Dr.Ahmet DAVUTOĞLU ile görüşme talebi,

 

2-Ayrıca süren çatışma sürecinin sona erdirilmesi bakımından,Baro başkanları olarak ve bu sıfatla İmralı Cezaevinde bulunan PKK Lideri Abdullah ÖCALAN ile görüşme talebi Başbakanlık ve  Adalet Bakanlığı’na yazılı olarak sunulmuştur.

 

Saygılarımla,

 

                                                                                                                            Av. Tahir ELÇİ
                                                                                                                        Diyarbakır Barosu Başkanı