Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir

13.11.2015

Bölge Baro Başkanları Silvan'da inceleme ve görüşmelerde bulundu.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baro Başkanları Silvan'da 11. güne giren sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olaylar nedeniyle Silvan ilçesinde 12.11.2015 tarihinde bir araya geldi.

Silvan Adliyesinde bulunan Diyarbakır Barosu Silvan İlçe Temsilciliğinde toplanan Baro Başkanları burada yaptıkları bir değerlendirme toplantısından sonra Silvan Kaymakamı Murat KÜTÜK ile görüştü.

İlçe de yaşanan durum, süren sokağa çıkma yasağı ve özelikle yaşanan sivil ölümler konusunda görüş alış verişinde bulunan Baro Başkanları İlçe Kaymakamından sokağa çıkma yasağının vatandaşları yaşamını olumsuz etkilediğini, tüm Anayasal hakları ortadan kaldırarak hukuksuz bir uygulamaya dönüştüğünü ve bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade ettiler.

Baro Başkanları daha sonra gazlı saldırıya uğrayan HDP Eş Genel Başkanı Figen YÜKSEKDAĞ ve HDP'li Milletvekilleriyle görüşerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Burada konuşan Baro Başkanımız Tahir ELÇİ; Eş Genel Başkana ve Milletvekillerine yapılan çirkin saldırıyı kabul edilemez bulduklarını ve kınadıklarını ifade etti.

Daha sonra Silvan Belediyesi önünde toplanan Baro Başkanları adına Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ve Bölge Baroları Dönem sözcüsü Av. Nuşirevan ELÇİ basın mensuplarını açıklamalarda bulundu.

Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ; Silvan için dünden daha umutlu olduklarını, Silvan'da yetkililer, halk ve toplum önderleriyle yaptıkları görüşmeler sonunda, Silvan'da süren sokağa çıkma yasağının kısa bir süre içerisinde sona ereceğini ve hayatın normale dönüşeceğini beklediklerini ifade etti.