Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
BİTMEYEN YAS ROBOSKİ...

28.12.2017

BİTMEYEN YAS

ROBOSKİ

 

            Kamuoyu tarafından detayları ile bilindiği gibi 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak İli Uludere İlçesi Roboski Köyünde saat 21.39 ila 22.24 arasında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F 16 savaş uçakları tarafındanyapılan bombardıman ile Türkiye Irak sınırında 34 Kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenlerden 19’u henüz 18 yaşını doldurmamış Çocuklardı.

            Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı F 16 savaş uçaklarının bombardımanı ile öldürülen SALİH ÜREK, BEDRAN ENCÜ, ADEM ANT, ERKAN ENCÜ, ŞİVAN ENCÜ, MUHAMMED ENCÜ, BİLAL ENCÜ, ASLAN ENCÜ, MEHMET ALİ TOSUN, SAVAŞ ENCÜ, ORHAN ENCÜ, NADİR ALMA, CELAL ENCÜ, FADİL ENCÜ, MAHSUN ENCÜ, ŞERVAN ENCÜ, YÜKSEL ÜREK, CEMAL ENCÜ, CİHAN ENCÜ, VEDAT ENCÜ, SERHAT ENCÜ, SALİH ENCÜ, ÖZCAN UYSAL, HÜSEYİN ENCÜ, NEVZAT ENCÜ, HAMZA ENCÜ, SELİM ENCÜ, ZEYDAN ENCÜ, SEYİTHAN ENÇ, HÜSNÜ ENCÜ, SELAHATTİN ENCÜ, OSMAN KAPLAN, ABDULSELAM ENCÜ, ŞERAFETTİN ENCÜ için Adli Makamların yürüttüğü soruşturmalar, “Kaçınılmaz Hata ” olarak nitelendirilerek, dönemin Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından kapatıldı. Yine dönemin Başbakanı, İçişleri Bakanı, siyasi iktidar temsilcileri ve bir kısım milletvekilleri ile dönemin Genelkurmay Başkanı ve ilgili/sorumlu çeşitli rütbelerdeki askerleri, Roboski katliamı sorumlularının açığa çıkarılmasını engellemek için gerek TBMM’de ve gerekse de idari olarak yürütülen tüm araştırma ve soruşturma faaliyetlerinin gereği gibi yapılmasına maalesef imkân vermediler.

            Ölüm ROBOSKİ’de 34 CAN’ın karşısına savaş uçaklarının bombaları ile çıktı. 34 CAN’ı paramparça eden bombaları atanlar ve attıranlar ise maalesef ki adalet karşısına çıkarılmadılar.Bu haksız ve tarifsiz acıları yaşatanlar hiçbir zaman sorgulanmadılar. Acıları bir nebze olsun dindirebilecek “Adalet” de yetkililerce, 34 CAN gibi paramparça edildi. Bu nedenle ROBOSKİ’nin acıları hiç dinmedi, yasları hiç bitmedi ve taziyeleri hiç kapanmadı!

            Toplumsal acıları dindirmenin ve toplumsal yaraları sarmanın en iyi yöntemi adaleti sağlamaktır. ROBOSKİ katliamının, başta ölenlerin ailesi olmak üzere tüm toplumda oluşan ve devam eden acılarının dindirilmesi için Diyarbakır Barosu olarak, Yetkili Makamları derhal adaleti sağlamaya yönelik hukuki işlemleri yeniden başlatmaya ve etkin bir soruşturma yürütmeye davet ediyoruz.  Roboski katliamı mutlak suretle tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

            Roboski katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anarken, Ailelerine sabırlar dileğimizi yineliyoruz…

                                                                                              Diyarbakır Barosu Başkanlığı