BİLGİLENDİRME DUYURUSU

18.01.2016

DİYARBAKIR BAROSU'NUN SAYIN ÜYELERİNE

Bilindiği gibi, Baro Başkanımız Tahir Elçi’nin 28 Kasım 2015 tarihinde katledilmesi sonrasında, Baro Yönetim Kurulumuz, Baromuzun ve Tahir Başkanın savunduğu ilkelerin bayrağını daha da yükseklere taşımak, koordineli yönetim ve etkin bir başkanlık anlayışı ile baroyu yönetmek üzere, geleneklerimizi de göz önüne alarak, Tahir başkanın kırkının çıkmasından sonra bu yetkiyi verecek ve baronun asıl sahibi olan siz genel kurulun sayın üyelerini olağan üstü toplantıya çağırdık. Yasa gereği mutlak çoğunlukla, yani baroya kayıtlı üyelerin yarısından bir fazlası ile toplanması gereken toplantı günü 09 Ocak olarak, baroya kayıtlı üyelerin onda biri ile toplanabilecek olan toplantı günü ise 16 Ocak olarak kararlaştırılıp ilan edildi ve mesajla sizlere bildirildi.

Şimdiye kadar tüm genel kurul toplantılarında olduğu gibi, mutlak çoğunluklu birinci toplantıda toplantı yeter sayısına ulaşılmayacağı öngörülerek, 09 Ocak günü için herhangi bir hazırlık yapılmadı. Ancak 16 Ocak günü için yönetim kurulumuzca kararlaştırıldığı üzere gerekli hazırlıklar yapıldı.

Ancak sanırız ki siz değerli üyelerimizin Tahir başkanın yerine şimdilik kimseyi seçmeyi uygun görmediğinizden olsa gerek, 16 Ocak 2016 günü yapılması kararlaştırılan genel kurul toplantısına sadece baromuza kayıtlı 82 üyemiz katıldı. Bu sayı toplantı yeter sayısı olan 99 üyeye ulaşmadığı için yasal zorunluluk üzere Genel Kurulu iptal etmek zorunda kaldık.

Yönetim Kurulumuz sizden gelecek öneri ve yapıcı eleştirileri de dikkate alarak en kısa zamanda uygun ve sağlıklı bir karara varacaktır.

Bilgilerinize saygı ile sunulur

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu