Başsağlığı ve Kınama...

29.04.2019

29.04.2019 Tarihinde Aksaray Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av.İbrahim ERGİN davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir boşanma davası nedeniyle, davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Bu olay birkez daha göstermiştir ki; avukatlar taraf olarak görülerek, cezalandırılmaktadırlar. Avukatlık mesleği bağımsız, tarafsız, adaletin tecelli etmesi için verilen hukuki mecrada tarafların temsiliyetinin profesyonelce yürütüldüğü bir meslektir. Avukat davaların tarafı değildir. Hiçbir sebep ve gerekçe meslektaşımıza yapılan bu yönlü alçak bir saldırıyı haklı kılamaz.Avukatlara yönelen şiddet her geçen gün artmakta ve maalesef gerekli tedbirler alınmamakta, avukatlara yönelen saldırılar cezasızlıkla sonuçlanmaktadır. Avukatlara yönelen her türlü şiddet ve tehdit eylemi en ağır şekilde cezalandırılmadığı müddetçe ,bürolarımızda,adliye önlerinde sadece işimizi yaptığımız için şiddete maruz kalacağımız açıktır. Adli ve İdari Tüm yetkililere çağrımızdır: Avukatların göz göre göre öldürülmelerine ne zaman engel olacaksınız!Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Meslektaşımız Av. İbrahim Ergin’e Allah’tan rahmet, meslektaşımızın kederli ailesine ve tüm avukat camiasına başsağlığı diliyoruz.

DİYARBAKIR BAROSU
AVUKAT HAKLARI MERKEZİ