Uygulamamızı İndirin

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Hemen İndir
Başkanımıza Yönelik Dili Esefle Kınıyoruz?

16.10.2016



                                                                                                                                   16/10/2016


Başkanımıza Yönelik  Dili Esefle Kınıyoruz…

BASINA VE KAMUOYUNA
 

İzmir Barosunun 15 Ekim 2016 tarihli Genel Kurulunda katledilen ebedi baro başkanımız Av. Tahir Elçi’nin bazı meslektaşlarımız tarafından anılması üzerine, İzmir Barosu’na kayıtlı bir kısım avukatlar tarafından “Tahir Elçi kim avukat mı” şeklinde başlayan ve akabinde Tahir Elçi’yi ve onun hukuk, demokrasi ve insan hakları mücadelesini yok sayan hakaretamiz sözler sarf edilmiştir.

Tahir Elçi,  gerek ulusal gerekse uluslararası alanda yürüttüğü hak, hukuk ve insan hakları mücadelesiyle toplumun ve meslektaşlarının gönlünde taht kurmuş bir avukat ve insan hakları savunucusudur. Katledildiği anda bile barış, demokrasi, adalet ve insan haklarına saygı çağrısı yapmıştır. Diyarbakır Barosu olarak, sevgili baro başkanımızın hukukçu ve avukatlık kimliğine yönelik bu çirkin sözlere cevap vermeyi bile zül addetmekteyiz. Bu sözleri sarf edenleri kamuoyu vicdanına havale ediyor, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı ve avukatlık mesleğinin vakarına yakışmayan bu dili esefle kınıyoruz.

Tüm kamuoyu bilmeli ki Diyarbakır Barosu, bu sözleri sarf eden kişi ve kişiler hakkında adli merciler ve yine İzmir Barosu Başkanlığı nezdinde her türlü hukuki başvuruyu yapacak ve takipçisi olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                                                              Diyarbakır Barosu Başkanlığı