BASINA VE KAMUOYUNA

05.05.2017

Baromuz çocuk hakları merkezi tarafından 03.05.2017 günü Silopi'de yaşanan ve iki çocuğumuzun yaşamını yitirmesine sebep olan olaya ilişkin olarak  05.05.2017 günü faillerin cezalandırılması, etkili bir soruşturma yürütülerek olayın aydınlatılması ve bu olayın takipçisi olunacağı belirtmek amacıyla bir açıklama yapılmıştır.

Ancak yapılan açıklamada kullanılan başlık  katledilen iki çocuğumuzun bir çatışma esnasında yaşamlarını yitirdikleri şeklinde bir algıya sebep olmuştur.  Oysa ki; bu metinde kastedilenin ve asıl niyetin bölgedeki kontrolsüz güvenlikçi politikaların yarattığı sonuçlara vurgu yapmak olduğunu, Diyarbakır Barosunun bu elim olayı süre gelen çocuk kıyımından biri olarak gördüğünü beyan eder; yanlış algıya sebep olunan açıklamamız nedeniyle kamuoyundan özür dileriz.